Toni Nyman JBA:n junioripäälliköksi

//

Jyväskylä Basketball Academy vahvistaa organisaatiotaan kun urallaan mm. Salon Vilppaan liigajoukkueen apuvalmentajana ja 1-Divisioona B:n Perniön Urheilijoiden päävalmentajana toiminut Toni Nyman aloittaa JBA:n junioripäällikkönä 1.7.2018. Junioripäällikön tehtäviin sisältyy lajin kokonaisvaltainen kehittäminen koko Keski-Suomen alueella, harrastajamäärien kasvattaminen sekä valmennuksen laadun parantaminen. Tehtäviin sisältyy myös päivittäisvalmennusta eri ikäisten lasten ja nuorten parissa.

Nyman tulee vastaamaan jatkossa JBA:n järjestämistä aamuharjoituksista, toimimaan HoNsU:n A-poikien edustusjoukkueen päävalmentajana ja sekä vahvistamaan myös JBA:n miesten edustusjoukkueen valmennusryhmää, josta Juuso Sainio siirtyi päättyneen kauden keväällä valmentamaan JBA:n tyttöjunioreita sekä Äänekosken Huiman naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi.

– Toni on intohimoinen valmentaja, jolla on sekä laajaa lajiosaamista, että erinomainen tatsi nuorten kanssa toimimiseen, JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki hehkuttaa apuvalmentajanaan Salossa toiminutta Nymania.

Nyman on tullut tunnetuksi erinomaisena lajitaitojen opettajana ja nuorten pelaajien kehityksen edesauttaminen on lähellä miehen sydäntä. Nyman sopii JBA:n organisaatioon kuin nenä päähän.

– Tonin innostava persoona ja työtä pelkäämätön asenne tuovat erinomaisen lisän keskisuomalaisen koripallon kasvutarinaan. Nuorten pelaajien kehittäminen ja tukeminen ovat myös Tonin sydäntä lähellä. Tiedän jo aiemmasta kokemuksesta, että Toni tuo mahtavan persoonansa lisäksi suuren lisäarvon alueemme koripallon kehittämiseen, Tupamäki jatkaa.
Seuratuki apuna palkkaamisessa

Junioripäällikön palkkaamisessa isona apuna oli OKM:n JBA:lle ja alueen junioriseuroille (HoNsU, SäyRi, MU, LU) myöntämä seuratuki. JBA:n puheenjohtaja Kimmo Juvonen kiittääkin alueen seuroja yhteistyöstä myös tällä saralla:

– On äärimmäisen hienoa että seuroilla on yhteinen tahtotila koripallon kehittämisestä alueella, junioripäällikön valinta on seuraava askel tällä polulla.

– Tonin saaminen Jyväskylään on loistava juttu! Tonin perässä oli useampi seura Suomesta, mutta Keski-Suomen koripallossa parhaillaan menossa oleva buumi vei voiton. Seuran puheenjohtajana en voisi olla tyytyväisempi että Toni valitsi meidät!