URA Basket vs. JBA – Friday Night Lights

//

Littoisten täpötäysi Monitoimitalo, kaarinalainen perjantai-ilta ja URA Basket vs. Jyväskylä Basketball Academy. Tämän viihdepaketin kruunaisi Kalle Peltonen tanssimassa ripaskaa puoliajalla spottivalon loisteessa. Ei oikeasti. Kalle. Ei. Et tee sitä.

Perjantai-illan asetelmat ovat selvät. Kukaan ei tiedä mitä ottelussa tulee käymään. Koripallo-ottelu alkaa tilanteesta 0-0. Jokainen päivä on mysteeri alkaessaan ja pitkäaikaissuunnitelmien tekemistä pitäisi välttää, koska jo lounastauolla voi esimerkiksi nähdä opossumin.

 

Ura on voittanut edellisestä kahdesta ottelustaan nolla. Niitä edeltäneissä kahdessa ottelussa joukkue oli kuitenkin voittamaton! Elämän hauraus ja voittoputkien vääjäämätön päättyminen ovat samanlaisia universumin vakioita kuin painovoima (ei), pelon tasapaino (mitä), Timi Puittinen Spin Cycle –laitteen pyörimisnopeus sekä se, että Cheekillä on All Good Everything (lopeta).

 

Uran rosterista löytyy kyllä sen tason päälliköitä, että alta pois. Eero ”Agentti” Sahlbergin Twitter-preesens on täydellisen hämmentävä, puhumattakaan miehen psykedeelisestä preesenssistä korisparketilla. 7,0 pinnan ja 2,0 syötön keskiarvot ovat Euroliiga-tason sumutusta. Älkää uskoko niihin! Mies on täydellisessä valmiudessa muiluttamaan hetkenä minä tahansa Littoisten Monitoimitalon sukat käyttökelvottomiksi!

 

Aleksi Akpason tappavan tarkka kyykkyheitto ja Pyry Rainamaan hyökkäysalueen itä-länsi transportaatio tuottavat harmaita hiuksia joukkueelle kuin joukkueelle. Nämä eivät kuitenkaan ole vastuussa Uran valmentajan, Kristian ”SemiPro” Palotien harmaista hiuksista ja alati kasvavista silmäpusseista. Ne on Kristian ihan sun omien elämänvalintojen tuotosta. Ja sä olet koko ajan vanhempi kuin just äsken olit.

 

Takakentältä löytyy ihan by the way myös Joakim ”JoJo” Jousisto (ymmärtäkää, että näitä lempinimiä ei ole kukaan pyytänyt, eivätkä ne ole todellisia) ja Ville ”Vibrato” Hänninen. Korisliiga-level dudes, I’m telling you.

 

BRIAN MOULTRIE WARNING!

 

Moultrien tehokkuus on joku täysin mauton 32 alkukauden aikana. Ulkomuistista keskiarvot about 30 pinnaa ja 25 hyökkäyslevyä. Täysin päällikkö-tason jätkä. Sehän on siis maailmanluokan pelaaja. Eihän sitä pysty aikuinen ihminen laillisesti edes puolustamaan.

 

JBA! JBA! JBA! JBA!

 

Ville ”Hattu” Lehtonen vietti koko torstai-illan ja perjantaisen aamuyön katsoen High School Musical –trilogiaa ja opetellen jokaisen tanssikoreografian ulkoa. Jokaiselta pelipaikalta tietysti, onhan mies pointti henkiseltä pohjapiirrokseltaan. Kahden tunnin paussi opiskelussa johtui kuulemma siitä, että Zac Efron -pä–ssään oli pakko katsoa moderni klassikkoelokuva 17 Again. ”Ettekste oikeasti käsitä, miten huikea talentti Efron on? Ja ne hymykuopat. NE HYMYKUOPAT!”, kuultiin Lehtosen mehustelevan JBA:n bussin takapenkillä nukkuville joukkuekavereilleen.

 

Robert ”Sensual Erotic Explosion” Juvonen vietti koko perjantaisen aamupäivän maaten selällään, lukien Morgan Freemanin äänellä Dalai Laman viisauksia.

 

”Mä en edes pelaa tänään. Miksi sun pitää olla just mun sängyn alla? Miksi täällä tuoksuu nougat? Vie edes sun tyttöystävä himaan täältä. Oikeesti Robi.” – Chrysostom ”Chippendale Chyrkenström” Chukwuma.

 

Valtteri ”Valkosuklaa” Leppänen vietti koko viikon jossain gaaddääm ampumaleirillä. Valtsun onneksi Kalle ”Intiaanipäällikkö Etenee Syöksyen” Peltonen oli suunnitellut miehelle pakoreitin leiriltä, soluttautuen metsän siimeksessä asuvien jänisten joukkoon jo viikkoja aiemmin. Ote Kallen päiväkirjasta:

 

”Päivä 92. Pupujussilaiset ovat hyväksyneet minut joukkoonsa ja kohtelevat minua kuin veljeään. Minusta on tehty kommuunimme rahastonhoitaja. Investoin koko potin Outokummun osakkeisiin. Onneksi Valtsu tulee kohta, tämä peitetehtävä alkaa käymään raskaaksi.

 

Päivä 93. Jätkät koppaavat mut kyytiin Pirkanhovilta matkalla matsiin. Väärä metsä.”

Anton ”Rakastan South Parkia” Kankaanpää ja Timi ”South Park ei ole suosikkini” Puittinen jatkavat ystävyyssuhteensa huoltamista. Huoltotyöt etenevät odotettua hitaammin. Syyllinen osapuoli saattaa olla Anton. Tieto tulee kuitenkin epäluotettavasta lähteestä, joten ei lähdetä nyt heittelemään kiviä mihinkään suuntaan. Anton on hieno mies ja ansaitsee kaiken kohdalleen osuvan hyvän. TIM-

 

Timi on ihan yhtä hieno mies. Ellei jopa hienompi. SaiPa! SaiPa! SaiPa! Simon Backmanin avaussyötöt!

 

Miikka ”Urheilumarkkinoinnin Michael Jordan” Marttinen ja Samuli ”Asiallista kieltä pittää käyttää” Oja kilpailevat keskenään siitä, kumpi pystyy useammin donkkaamaan treeneissä ilman, että edes kukaan oman joukkueen jäsenistä odottaisi, ikinä, yhtään donkkia ottelussa. Samuli johtaa vain siksi, että mies on oikeasti hämäävin pomppukone koko valtakunnassa ja väläyttelee kahdelta jalalta irtoavilla donkeillaan NBA-tason vasaroita. Marttisen alkulämpöjen self-alley-oop –repimiset pitävät Miikan kuitenkin vahvasti kisassa mukana. Voittaja julkistetaan joskus maaliskuussa, TAI, jos, luoja paratkoon, jompikumpi pystyisi lyömään ihan aikuisen miehen donssin jossain pelissä.

 

Emme suosittele pidättämään hengitystä odotellessanne. MUTTA FANSEATILTA NÄKYY MATSI, EHKÄ TÄNÄÄN LÄHTEE.

 

Ei lähde.

 

Touko ”No-Pass-Look” Lahti on tekemässä, hyvät naiset ja herrat, historiaa. Mies on ENÄÄ KAHDEN YÖN PÄÄSSÄ henkilökohtaisesta mestaruudestaan. Vain kaksi yötä ja Touko saattaa voittaa ensimmäisen JBA:n NBA-Fantasyn matchupinsa. Tämä on mahdollisesti suuri hetki Toukolle, Toukon suvulle sekä koko Korpilahdelle.

 

(Muistetaan kuitenkin, että kausi on avattu tappioilla Jaakko ”Björkelicious” Björkille ja Karo ”Eleven” Puittiselle.)

 

Jere ”Double Beef Impact” Luoma on valmis. Moultrien ja Luoman kirmatessa parketilla yhtäaikaisesti, ei illan matsissa tulla näkemään yhtään puolustuslevypalloa. Hyökkäyslevypallot tulevat valtaamaan Kaarinan ja puolustuslevypalloista tulee kadonnut taiteenlaji, ihan kuin laadukkaasta hip hop –musiikista.

 

Mutta hetkinen! Hyökkäyslevypallot muuttuivat puolustuslevypalloiksi! Joukkueet ovat hyökänneet koko alkukauden ajan vääriin maaleihin! Tavoitteena ei ole enää tehdä koreja, vaan keksiä epämääräisiä viittauksia jo vuosia sitten loppuneeseen sarjakuvaan! Divari-A siirtyy Lassipallon sääntöihin!

 

(Lukekaa sarjakuvia, ihmiset.)

 

Niilo ”Boy Wonder” Kärkkäinen! Niilon maine on kiirinyt jo niin kauas miehen edelle, että maanantaisissa Lukioiden välisissä korismatseissa a) joukkue vietiin aluksi väärälle hallille Niilon fanijoukon hämäämiseksi, b) koko Äänekosken Lukion normaali työjärjestys oli heitetty roskakoriin, jotta kaikki halukkaat pääsivät seuraamaan Niilon lämmittelyä ja pelaamista. Katsomossa oli epävirallisten arvioiden mukaan noin 49 katsojaa parhaimmillaan ja c) Joensuu luovutti ja lähti mieluummin kotiin kuin lähti kaatumaan saappaat jalassa soitinyhtyeelle ”Niilo ja Pojat”.

 

Nämä vitsit olisivat paljon vähemmän hauskoja jos Niilo ei olisi yhtä räiskyvä persoona kuin juuri herännyt Kimi Räikkönen.

 

URA Basket vs. JBA! 18.30! Osoitteesta Fanseat.com!