JBA historialliseen avausvoittoon Oulussa

//

Seuraava kotiottelu: JBA – Espoo United su 9.10 klo 14:00 @ Monnari  OSTA LIPPU

Jyväskylä Basketball Academyn historian ensimmäinen ottelu Miesten 1-Divisioona A:ssa pelattiin sunnuntaina Oulun Urheilutalolla. Jännittävien vaiheiden jälkeen Oulun NMKY johti vielä avauspuolikkaan jälkeen, mutta JBA nousi tavaramerkiksi muodostuneen ilmatiiviin puolustuksensa avulla komeaan 83-68 (37-39) –vierasvoittoon.

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen taival Miesten 1-Divisioona A:ssa sai alkunsa sunnuntaina, joukkueen matkattua Oulun Urheilutalolle paikallisen NMKY:n vieraaksi. Kolmen jenkin ja vielä viime kaudella Korisliigaa vakuuttavilla esityksillä pelanneen Ilmari Kallion vahvistama Ynni juoksuttikin kentälle vauhdikasta koripalloa hyökkäyspäässä pelaavan ja puolustuspäässä vaihtavan puolustuksen kautta JBA:n hyökkäyksiä hidastamaan pyrkivän joukkueen.

Oulun vaihtava puolustus avasi JBA:lle kuitenkin ottelun alkuhetkien aikana useita mahdollisuuksia rouhia korin alla, eikä Jere Luoma jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Koko ottelussa 25 pistettä ja 6 levypalloa tililleen mähissyt Luoma oli ajoittain täysin pitelemätön hahmo Ynnin korirenkaan läheisyydessä ja nosti ottelun alkupuolella JBA:n jo 11-1 –johtoon.

Ynni heräsi otteluun kuitenkin pikaisesti JBA:n alun rynnistyksen jälkeen, eikä vierailijoiden puolustus ollut vielä avauspuolikkaalla ihan parhaassa terässään. Toisella jaksolla JBA osoitti suurta henkistä kanttia pysymällä ottelussa mukana, vaikka oululaiset pussittivat toinen toistaan kovempia heittoja ja vierailijoiden hyökkäys tuntui takkuavan pahemman kerran. Puoliajan isolle tauolle asteltiin JBA:n vakuuttavan kirin jälkeen enää kotijoukkueen kahden pisteen johtoasemassa.

Ottelun toinen puoliaika oli jatkuvasti tasainen ja jännittävien vaiheiden teemoittama. Molemmilla joukkueilla oli omat lyhyet etsikkoaikansa, mutta pykälä pykälältä tekemisensä tempoa ja pelikovuutta nostanut, ilman Bahamalla käymässä olevaa vitospaikan Winslo Barrya pelannut JBA alkoi päätösjakson alkupuolella ottamaan ottelusta otetta.

Ynni terävöitti puolustustaan loppua kohden, mutta Robert Juvosen (13/7/4 syöttöä) ja Miikka Marttisen (22/7/4/2 riistoa) johdolla JBA piti ottelun kontrollin itsellään, eikä edes Ynnin parketille asettama paikka-ansa hidastanut vierasjoukkueen matkaa kohti voittoa.

Loppulukemiksi Oulun Urheilutalon asiantuntevan ja äänekkään yleisön valvovien silmien alla merkattiin lopulta JBA:n historian avausvoitto lukemin 83-68.  ”Täytyy nostaa hattua jätkille, tämä oli todella kova henkinen suoritus. Ensimmäinen matsi, vieraissa ja ei voida puhua ihan optimaalisesta valmistautumisesta otteluun. Pelin aikana mukauduttiin tilanteisiin todella hyvin. Selvitettiin vastustajan vaihtava puolustus ja vikan jakson paikka hienosti. Hattu päästä jätkille”, hehkutti päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Taistelu jatkuu ensi viikon sunnuntaina, kun JBA:n vieraaksi Monnarille saapuu Espoo United. Ylösheitto tapahtuu kello 14.00.

HoNsUn A-pojat pelaavat parhaillaan pääsystä valtakunnalliseen 1-divisioonaan SM-karsintojen toisella kierroksella. SM-sarja jäi harmittavasti poikien ulottumattomiin, mutta divaripaikka on vielä omissa käsissä.