JBA puolusti Espoo Unitedin kumoon

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue jatkoi sunnuntain kotiavauksessa siitä, mihin se viikko sitten Oulun Urheilutalolla jäi. Kiihkeätunnelmaisen, tasaisen ja jännittävän kamppailun päätösjakson loppuhetkillä nimiinsä kääntänyt JBA otti toisen perättäisen voittonsa Monnarin äänekkään kotiyleisön edessä komein 69-65 (39-27) –lukemin.

Otteluun ilman ylävartalovammasta kärsivää Robert Juvosta sekä kotikulmillaan Bahamassa käymässä olevaa Winslo Barrya lähtenyt JBA ei paperilla varmasti ollut sunnuntain kamppailun ennakkosuosikki. Espoo Unitedin miehistöstä löytyy liigapelejä takana niin paljon, että esimerkiksi pelkästään jenkkitakuri Jeb Iveylla (2x Korisliigan mestari) löytyy niitä enemmän kuin koko JBA:lla yhteensä.

Tämän takia onkin varsin mukava muistuttaa myös lukijoita siitä, miten paljon mielenkiintoisempaa otteluiden ratkaiseminen parketin puolella on.

jerzyjeb
Jere Luoma rouhi jälleen vitospaikalla kovat minuutit hienolla menestyksellä.

Avauskymmenminuuttisen aikana vauhdikkaasti edennyt, molempien joukkueiden vahvassa hallinnassa käynyt ottelu pysyi tulostaululla vierasjoukkue Unitedin kontrollissa toiselle jaksolle lähdettäessä. Toisella jaksolla tahtipuikkoa heilutti kuitenkin JBA, joka löysi onnistumisia jatkuvasti laajalta rintamalta ja pääsi haastamaan espoolaisten vaihtavaa puolustusta kohti korirengasta, selvittäen tiensä tasaisella tahdilla vapaaheittoviivan äärelle. Puoliajan isolle tauolle lähdettiinkin täten isäntien kirmatessa 12 pisteen karkumatkalla.

Raudanlujien ammattilaisten tähdittämä EU tuli otteluun kuitenkin vielä mukaan, kuten olettaa sopi. Monnarin äänekkään kotiyleisön tukemana JBA taisteli tiensä päätösjaksolle kahden pisteen johtoasemassa, Valtteri Leppäsen vain sekunteja ennen jakson loppumista renkaan läpi uponneen komean korin saattelemana.

Päätösjaksolla yleisön herkemmät yksilöt joutuivat koville, ottelun pyöriessä jatkuvasti yhden heiton marginaalissa. Ottelun teemalle sopivana molemmat joukkueet onnistuivat viemään toisiltaan parhaan terän pois hyökkäyspelaamisesta, eikä kumpikaan pystynyt kuin haaveilemaan yhtä koria isommasta ”runista”.

Ottelun viimeiselle minuutille lähdettiin JBA:n kahden pisteen johtoasemasta, eikä ottelun loppua olisi voinut paremmin käsikirjoittaa. Heittonsa kanssa hivenen ottelun aikana takerrellut Miikka Marttinen oli testannut rimojen kestävyyttä useammallakin täysin vapaalla kolmen pisteen heitollaan, mutta kun hetki on isoimmillaan, ei Tampereen Sammon keskuslukion legenda pakene parrasvaloa.

Silmämääräisesti mahdottomasta tilasta lähtenyt, tavalliselle tallaajalle vaikea kolmen pisteen heitto osui keskelle sukkaa kuin se olisi heitetty veneestä avomereen ja Monnarin katto oli revetä liitoksistaan. 65-60, aikalisä Espoo.

Seuraavassa puolustuksessa tarkkakätinen Ivey oli löytää päivänvaloa kolmoselleen, mutta JBA:n ilmatiivis puolustus piti pallon renkaan ulkopuolella ja pirteän ottelun pelannut laituri Chrysostom ”Chuku” Chukwuma kävi raapimassa ottelun yhden tärkeimmistä levypalloista käsiinsä.

Seuranneessa hyökkäyksessä JBA:n hyökkäystä komeasti läpi illan Juvosen poissaolon myötä pyörittänyt, Säynätsalon Jason Williams, Valtteri ”valkosuklaa” Leppänen kävi hakemassa oman ohiheittonsa jälkeen hyökkäyslevypallon, pakottaen kaksinkertaisen Korisliigan mestarin Ville Mäkäläisen rikkomaan itseään seuranneessa tilanteessa.

Kaksi vaparia pussiin, ero seitsemään, eikä Espoo United päässyt enää uhkaamaan JBA:n toista perättäistä voittoa ja ensimmäistä Divari-A:n parhaan kotiyleisön edessä.

JBA:n sankareihin lukeutuivat 32 minuuttia urakoinut Leppänen (9 pistettä/5 levypalloa/3 syöttöä), 19 pistettä kaikkinensa pussittanut, levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Marttinen (19/9) sekä 13 pistettä naulannut tuulennopea laituri Samuli Oja. Kolmikon lisäksi Jere Luoma (9/9) sekä 18 minuuttia korkealla intensiteetillä painanut Chukwuma (5/4) lukeutuivat ehdottomasti onnistujien runsaslukuiseen kerhoon.

Ensimmäiset pisteensä JBA:n paidassa ottelussa kirjasivat Chuku, sekä huikealla aktiivisuudella puolustanut Niilo Kärkkäinen (2).

Seuraavan kerran jyväskyläläistä koripallokansaa hemmotellaan perjantaina 14.10 klo 18:30, kun Monitoimitalolle saapuu perinteikäs Forssan ylpeys FoKoPo.

Puoliajalla käydyn superkisan voittajaksi tiensä selvitti SäyRin kaksikko Otto Pennanen & Essi Juvonen, joten Pelimatkojen tarjoaman palkinnon, kahden hengen matkan Barcelonaan sai seuran jäsenien kesken arvottavaksi Säynätsalon Riento. JBA onnittelee!

untitled-1Superkisaan osallistuneet juniorikoripalloilijat yhteiskuvassa, SäyRi:n voittoisalle parivaljakolle matkalahjakortin jakoi Pelimatkojen toimitusjohtaja Jaakko Kemilä.