Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen kokoonpano alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan tulevalle kaudelle. Tuoreimpina pelaajavalintoina joukkueen rivejä vahvistavat Miikka Marttinen (195cm/24v) ja Jaakko Björk (197/21). Molemmat pelaajat edustivat viime kaudella HoNsU Basketia.

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen kokoonpano vahvistuu kaudelle 2016/2017 entisestään. Jyväskyläläiselle koripalloyleisölle tutut Miikka Marttinen ja Jaakko Björk ovat JBA:n tuoreet pelaajavalinnat ja tuovat leveyttä sekä laatua joukkueen runkoon.

24-vuotias Marttinen on nuoren joukkueen kokeneempia pelaajia. Tampereen Pyrinnön kasvatti aloittaa syksyllä jo neljännen kautensa 1-divisioonassa. Monipuolisena pelaajana Marttinen tuo JBA:lle niin korintekovoimaa, koripalloälyä ja johtajuutta pukukopin puolelle.

Tehokkaimman kautensa 1-divisioonassa Marttinen pelasi viime kaudella, kirjauttaen keskiarvoikseen 10,0 pistettä, 4,3 levypalloa, 1,1 syöttöä ja 1,4 riistoa ottelua kohden. Marttisella on myös Korisliiga-kokemusta kolmelta eri kaudelta ja miehellä on vyöllään peräti 21 ottelua U18-ikäluokan maajoukkueessa.

– ”Mara” on tuttu pelaaja jo 18-vuotiaiden maajoukkueesta. Mies on äärimmäisen fiksu pelaaja, joka pystyy monipuolisuutensa ansiosta pelaamaan ja puolustamaan useampaa pelipaikkaa. Marttinen tuo JBA:lle huikean pelikäsityksensä ja omanlaistaan rauhallisuutta tasapainottamaan ryhmää, toteaa JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

– Marttisen kohdalla on helppo todeta, että potentiaalin huippua ei olla vielä saavutettu. Sitä huippua lähdetään etsimään ja mies on harjoitellut todella hyvin kauden alla.

Miikka Marttinen & Jaakko Björk

Marttisen tapaan viime kaudella HoNsU Basketin paidassa viime kaudella pelannut, Laukaan Urheilijoiden kasvatti Björk tuo leveyttä JBA:n etukentälle. Molemmilla etukentän pelipaikoilla viihtyvä Björk tuo joukkueeseen erityisesti puolustuspään osaamista ja vahvaa levypallopelaamista.

Björkin tehokkain vuosi pisteiden valossa oli kaudella 2014/2015, jolloin mies viimeisteli 2,6 pistettä ottelua kohden. Levypallojen osalta miehen tehokkain kausi oli 2012/2013, jolloin 197-senttisen Björkin käsiin tarttui 3,0 levypalloa ottelua kohden alle 10 minuutin peliajalla. HoNsUn paidassa A-poikien SM-sarjaa kaudella 2013/2014 pelannut Björk kirjautti keskiarvoikseen vakuuttavat 8,4 pistettä ja 8,5 levypalloa (3,8 hyökkäyslevypalloa) ottelua kohden.

– Björk on fyysinen ja todella urheilullinen pelaaja, joka ei jätä yhtään tilannetta kesken. Mies painaa aina sata lasissa ja tekee kaikkensa joukkueen eteen, päävalmentaja Tupamäki hehkuttaa.

– Mies on energiapelaaja vailla vertaa. Björk on moniulotteinen puolustaja joka puolustaa hyvin isoja pelaajia, mutta liikkuvuus riittää myös takakentällä puolustamiseen.