Ville Lehtonen, Timi Puittinen ja Eero Abbey JBA:n tuoreet pelaajavalinnat

//

Jyväskylä Basketball Academyn pelaajisto täydentyy kolmella pelaajalla. Jyväskyläläiselle koripalloyleisölle hyvinkin tutut Ville Lehtonen (185cm/20v) ja Eero Abbey (188/19) vahvistavat JBA:n takakenttää, Lappeenrannan NMKY:n kasvatin ja viime kaudella myös HoNsUn paidassa viivähtäneen Timi Puittisen (193/21) tuodessa leveyttä ja monipuolisuutta etukentälle.

Kolmikosta eniten pelejä jyväskyläläisen koripalloilun lippulaivan matkassa viime kaudella kirjauttanut Lehtonen on HoNsUn kasvattina tuttu kasvo jokaiselle tiiviimmin koripalloa seuraavalle jyväskyläläiselle. Urheilullinen, 185-senttinen takamies tuo mukanaan loputtoman määrän energiaa ja taistelutahtoa aina parketille astellessaan.

Tehokkaimman kautensa 1-divisioonassa Lehtonen pelasi kaudella 2012/2013, jolloin mies kirjautti 14 ottelussa keskiarvoikseen 2,9 pistettä ja 1,0 levypalloa ottelua kohden.

– Ville on erittäin hyvä puolustaja ja omaa erinomaisen fysiikan ja korkean työmoraalin, hehkuttaa JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

– Ville on myös kehittynyt kesän aikana pallollisessa pelaamisessa huimasti.

188-senttinen Abbey on Lehtosen tavoin HoNsUn kasvatteja. Kaudella 2014/2015 Abbey tehtaili HoNsUn A-poikien paidassa 1-divisioonassa 17,8 pistettä, 4,9 levypalloa, 3,8 syöttöä ja 2,5 riistoa ottelua kohden. Viime kaudella Abbey tuskaili loukkaantumisten kanssa, pelaten vain yhden ottelun HoNsUn 1-divisioonajoukkueen paidassa.

– Eero on erittäin fiksu ja tavoitteellinen nuori mies, jolla on viime aikoina ollut valitettavan huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa. Tavoitteena on saada Eero kuntoutettua takaisin täyteen pelikuntoon kauden aikana, Tupamäki toteaa.

Etukentälle leveyttä, monipuolisuutta ja heittotaitoa tuova 193-senttinen Puittinen on Lappeenrannan NMKY:n kasvatti, joka ehti pelaamaan viime kaudella kuitenkin jo 2 ottelua HoNsUn paidassa ennen paluutaan Lappeenrantaan. 12,0 pisteen ja 4,8 levypallon keskiarvoilla pelatun 1-divisioona B -kauden jälkeen oli kuitenkin aika siirtyä takaisin sarjaporrasta ylemmäs.

Puittinen omaa kokemusta myös Korisliigasta kausilta 2012/2013 sekä 2013/2014, jolloin mies pelasi Namika Lappeenrannan paidassa yhteensä 22 ottelua.

Puheet Puittisen heittotaidosta voidaan vahvistaa nopealla vilkaisulla miehen tilastoihin. Vuosi vuodelta kehittynyt heitto lennätti viime kaudella pallot bonuskaaren takaa korisukkaan peräti 45,5% tarkkuudella.

– Timi on monipuolinen laituri, joka pystyy pelaamaan useammassa eri roolissa. Pelityyliltään Timi on hyvin fyysinen ja aktiivinen, Tupamäki kuvailee.

– Miehen heitto on kehittynyt ja tuonut monipuolisuutta pelaamiseen. Alla hyvä kausi 1-divisioona B:ssä, tavoitteena ottaa uusi askel korkeammalla sarjatasolla.

JBA:n seuraavista pelaajavalinnoista tiedotetaan lähipäivien aikana.

Uutiset