Valtteri Leppänen jatkaa JBA:n takakentällä

//

Jyväskylä Basketball Academyn pelaamisen selkäranka, välilevyt, kaikki liikkuvat nivelet ja lihaskudos, Valtteri Leppänen, jatkaa JBA:n takakentällä myös kaudella 2018/19! Valtteri on hieno mies.

Liigajoukkueiden hännystelyistä ja kosimisista huolimatta Leppäsen sydän sykkii sinivalkoista nestettä lävitsensä ainakin vielä vuoden verran. Valtavin harppauksin JBA:n kahden ensimmäisen elinvuoden aikana kehittynyt Leppänen selätti kurkkusalaatin sävytteisen armeijapeikon alkukauden aikana ja oli mahdollisesti, todennäköisesti, kenties jopa aurinkotuulivoiman varmasti koko divarin paras pelaaja keväällä.

 

Toisen kautensa miesten tasolla kevään pudotuspeleissä JBA-mallinen reppu selässään päättänyt Leppänen kantoi valtavan vastuun Monnarin suosikkien pelaamisesta kapteeni Robert Juvosen missattua ison osan kaudesta loukkaantumisen takia. Keskiarvoikseen sympaattinen, kasvoiltaan elämää ja iloa heijastava Leppänen kirjautti 13,8 pistettä, 3,5 levypalloa, 2,6 syöttöä ja 1,3 riistoa ottelua kohden.

 

– JBA:ssa minun on hyvä jatkaa takamiehen roolin opettelua ja itseni kehittämistä, kasvaa johtajana ja nousta kantamaan vastuuta tiukoissa paikoissa. Positiivinen asenne harjoituksissa kuin muussakin toiminnassa, sekä päävalmentaja Tupamäen ja muun valmennusryhmän apu ovat myös isot syyt miksi halusin jatkaa JBA:n paidassa, Leppänen tarinoi ilman sen kummempia tarkentavia kysymyksiä.

 

– Toinen syy miksi jatkan JBA:ssa on se, etteivät NBA-agentit ottaneet vielä yhteyttä, Valtsu jatkaa vakavalla ilmeellä, ollen selkeästi tosissaan.

Päävalmentaja Tupamäki on jotakuinkin samoilla linjoilla muuratsalolaisen omenavarkaan kanssa.

 

– Valtterin kanssa viedään pelinjohtajana pelaamista ja johtamistaitoja eteenpäin sekä monipuolistetaan takapelaajan valintoja. Viime vuonna armeija vielä sotki kuvioita, nyt tavoitteena on ehjä kausi. Valtterin potentiaali on korkealla ja nyt jatketaan askeleiden ottamista, jotta kun seuraavalle tasolle siirrytään, on miehellä kaikki valmiudet olla heti isossa roolissa, Tupamäki summaa.

 

Kauden ikimuistoisin ottelu osui varmasti pudotuspeleihin, jossa Leppänen oli johdattaa altavastaaja JBA:n ison, pahan ja punaisen Uran ohi 26 pisteellä, 5 levypallolla ja 2 syötöllään.

 

Leppänen on JBA:n ensimmäinen virallinen pelaajavalinta kaudelle 2018/19. Lisää pelaajavalintoja lähiaikoina. Tai pidemmän ajan päästä. Pysykää varpaillanne ja pidätelkää hengitystänne (muistakaa kuitenkin välillä hengittää, muuten voi päästä pieru).