Valtteri Leppänen jatkaa JBA:ssa

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen kauden 2017/18 ensimmäinen pelaajavalinta on tehty. Joukkueen paidassa vakuuttavia otteita menneellä kaudella esittänyt takamies Valtteri Leppänen (19v/186cm) jatkaa jyväskyläläisten riveissä myös tulevalla kaudella, merkiten samalla tulevan kauden joukkueen pohjan valamisen aloittamista.

JBA:n näkökulmasta jo menneen kauden yksi kirkkaimmista valopilkuista joukkueen sisällä toimi Säynätsalon Riennon kasvatti, 19-vuotias takamies Valtteri Leppänen. Kauden alussa Robert Juvosen loukkaannuttua ”syvään päähän heitetty” Leppänen otti joukkueen hyökkäyksen narut käsiinsä ja nuorenmiehen henkilökohtainen kehityskaari nousi räjähdysmäisesti kohti koko Divari-A:n kärkeä.

 

Ennen mennyttä kautta A-poikien SM-sarjassa parhaimmillaan 12,4 pisteen, 5 levypallon ja 1,9 syötön keskiarvoilla pelannut Leppänen rikkoi koko JBA:n tavoin likimain kaikki odotukset jotka miehen hartioille ladottiin. Divari-A:n runkosarjan 12,0 pisteen, 3,9 levypallon, 3,1 syötön ja 1,4 riiston keskiarvoilla läpi operoinut Leppänen nousi joukkueen kantavaksi voimaksi kauden aikana, heittäen kauden ennätyspisteikseen 21 pistettä ja jakaen 7 koriin johtanutta syöttöä kauden avausottelussa Oulun NMKY:ta vastaan.

 

JBA:lle Leppäsen jatkaminen joukkueessa on ensiarvoisen hieno asia.

 

– Valtterin jatkaminen on todella hieno juttu meille. Valtteri on tavallaan malliesimerkki nuoresta urheilijasta, joka oikeanlaisessa ympäristössä ja kovan työn avulla ottaa isoja kehitysaskeleita, hehkuttaa JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

 

– Valtterilla on kaikki edellytykset olla Korisliiga-tason pelaaja hyvinkin nopeasti. ”Valtsu” on todellinen urheilija ja omaa hyvät perustaidot sekä terveen pään ja oikean asenteen. Kesällä alkava armeija kun on paketissa ja suoritusvarmuutta sekä itseluottamusta tulee vielä lisää, niin osaamisen taso riittää varmasti Korisliigaan.

 

Siirtyminen suoraan A-poikien SM-sarjasta maan toiseksi korkeimmalle miesten sarjatasolle ei tapahdu varmasti yhdellekään pelaajalle helposti, mutta Leppäsen kohdalla siirtymävaihe tapahtui verrattain kivuttomasti. Tarkkakätiseltä ja kovalla tasolla urheilevalta Leppäseltä löytyi kuitenkin tarvittavat työkalut ostaa itselleen peliaikaa heti, eikä miesten otteluihin tarvinnut lähteä nöyristelemään.

 

– Tietysti peli muuttui nopeammaksi ja fyysisemmäksi, mutta sopeutuminen miesten sarjoihin tapahtui yllättävänkin nopeasti. Iso syy tähän oli kova ja laadukas kesäharjoittelu, sekä hyvät harjoituspelit ennen kauden alkua, Leppänen toteaa.

JBA:n toiminnan keskiössä pelaamisen kanssa käsi kädessä kulkee kuitenkin myös opiskelu. Syksyllä lukiosta valmistunut Leppänen on valmistautunut kauppakorkean pääsykokeisiin kauden aikana ja lukeminen sekä pelaaminen ja laadukas harjoittelu on yhdistetty onnistuneesti. Kehitystä on tapahtunut siis niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin.

 

– JBA:ssa harjoitusmahdollisuudet ovat erinomaiset ja valmentajat ovat koko ajan tiiviisti mukana antamassa neuvoja ja ohjaamassa. Opiskeluun on harjoitusten lomassa jäänyt hyvin aikaa ja JBA tarjoaa myös mahdollisuuden valmennuskurssiin pääsykokeisiin valmistautumista varten, Leppänen valottaa.

 

Onnistuneen Divari-A –kauden jälkeen Leppäsen kohdalla tulevaisuuden koripalloilulliset näkymät ovat myös todella valoisat.

 

– Tärkeintä on, että Valtteri ei itse aseta itselleen rajoja siihen, kuinka hyvä voi olla tai kuinka nopeasti kehittyä. Ensimmäinen kausi miesten peleissä osoitti, että oman potentiaalin rajoja ei Valtsun kohdalla ole lähellekään saavutettu, Tupamäki muistuttaa.

 

– Kuten vanhassa ysärihitissä todettiin, ”there’s no limits”.

 

JBA tiedottaa seuraavista pelaajavalinnoista lähiviikkojen aikana.