Viimeinen satsi uunista VEKS!

//

Treenimatsit alkavat HUOMENNA. Tiedotusporras on tehnyt taustatyötä *VETÄNY MOJITOJA* ja ladannut akkuja *VETÄNY LONKKAA* viime hetket ennen kauden alkua, mutta parempi se myöhäinen aktivoituminenkin *PANIIKINOMAINEN SÄHINÄ TIIMALASIN HIEKAN VALUESSA KOHTI VÄÄJÄÄMÄTÖNTÄ LOPPUAAN* kuin ei mitään. Tai ei kyllä voida olla varmoja. Ehkä olis parempi jos tämän interweb domainin alle ei tältä läppäriltä julkaistas mitään enää ikinä. Henkka, Karo, Niilo, Chuku, Ville ja Kalle! JBA:n organisaation kivijalat!

Henry Boyd (19v/178cm), paremmin Keski-Suomen – ja kohta myös koko Suomen koripallopiireissä – nimellä ”Seksikäs Suklaa”, tunnettu hymypoika, palaa JBA:n vahvuuteen kaudeksi 2018/19!

 

Vuosi Äänekosken Huiman 1-Divisioona B:n joukkueessa kasvatti nuoresta pojasta vuoden vanhemman nuoren pojan, eli kyseessä on edelleen ihan poika. Huhujen, tai oikeastaan ihan faktoja ne ovat, Henkka on edelleen heittoskaboissa tappiolla tiedottajawelholle voitoin 74-2.

 

Koristakin Henkka pelasi viime kaudella, 22 ottelua Huiman ja 21 ottelua HoNsUn A-poikien riveissä, hyräillen Despacitoa jokaisen ottelun ratkaisuhetkillä. HoNsUn SM-pronssiin päättyneellä kaudella Henkka lapioi keskiarvoikseen 14 pistettä, 6,7 levypalloa, 6,3 syöttöä ja 3,7 riistoa ottelua kohden. Aikuisten peleissä Henkka hurmasi äänekoskelaisyleisön 12,1 pisteen, 3,9 levypallon, 3,3 syötön ja 2,2 riiston ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

 

– ”Henkka” on tehnyt hirveän määrän töitä ja kehittynyt hiljalleen jatkuvasti. Henry on todellinen ”gym rat” ja erinomainen harjoittelija, jolla on kova polte mennä eteenpäin. Henkka tuo kentälle ison määrän energiaa ja on varmasti jokaisen vastustajan iholla jatkuvasti. Henkka on monipuolistanut peliään ja kovalla työllä kehittynyt huimasti etenkin heittämisessä ja pelin johtamisessa, pyörittelee päävalmentaja Mikko Tupamäki, pystymättä vastustamaan sanaleikittelyä.

 

Henryn kanssa HoNsUn A-poikien kantaviin voimiin viime kaudella lukeutunut Niilo ”poikakarkki” Kärkkäinen (19v/189cm) pukee myös JBA:n paidan ylleen tulevalla kaudella. A-poikien riveissä vajaat 20 paunaa ja 6,5 levypalloa ottelua kohden tyylitellyt Niilo oli myös JBA:n ydinpelaajia karvan alta 17 minuutin peliajallaan. Aikuisten miesten seurassa syntyivät 6,5 pisteen, 2,0 levypallon, 1,0 syötön ja 1,0 riiston keskiarvot.

 

Fanikatsomossa kostuneiden pikkuhousujen määrä oli 29,7 per ottelu.

 

– Niilo oli loppukaudesta erittäin iso palanen meidän tekemisessä. Tulevaa kautta varjostaa vähän asepalvelus. Niilo omaa erinomaiset koripalloilijan vaistot, rautaisen fysiikan ja ennakkoluulottoman asenteen. Ennen kaikkea Niilo tuo tekemiseemme fyysisiä ajoja ja kirurgin tarkasti ajoitettuja takaovileikkauksia, sekä munaa ja kapinaa puolustukseen, Tupamäki hehkuttaa suu vaahdoten.

 

HoNsUn juniori-ikoniksi itsensä A-poikavuosinaan pelannut Kalle Peltonen (19v/201cm) pelasi viime kaudella ensimmäisen täyden sesonkinsa miesten kanssa. Alkuun jännitti, mutta vierasreissuilla rutiinien löytäminen, kuten pyyheräikkä-SHOW ja raejuusto-paahdettu sipuli -kombo salaattilautasella, rauhoittivat miehen hermoja.

 

Ällöttävät Miehet Ry:n yksi varhaisimmista jäsenistä pelasi loppukautta kohden erinomaista koripallon näköistä peliä, nosti peliaikansa päälle 13 minuutin ja hakkasi vastustajia FEISSIIN 4,4 pisteen, 3,2 levypallon ja 1,0 syötön keskiarvoilla. Tiedotusportaassa tapahtui just pieni herkistyminen. Tältä se varmaan tuntuu, kun lapset lentää pesästä.

 

– Kallen harjoittelua on alkavan kauden kynnyksellä haitannut Niilon tapaan armeija, mutta huhut kertovat, että ainakin pala on kasvanut Monnarin kuntosalin uumenissa ja jutut huonontuneet entisestään. Kallen heittäminen on kehittynyt ja seuraavan askeleen ottaminen vaatii vain ehjää ja vammatonta harjoittelua, Tupamäki mouhoaa.

Viime kauden HoNsUn A-poikien Kevin Durant, Karo Puittinen (19v/194cm), saapui Lappeenrannasta ison hypen saattelemana. Eikä syyttä. Such talent very amazing wow.

 

A-pojissa Karo otti harteilleen ”kaiken”, pelaten Niilon tapaan kauden aikana likimain jokaista pelipaikkaa, hoitaen tarvittaessa jokaisen kentän ulkopuolisenkin dyynin mikä hoitaa piti, ja kaiken virheettömällä otteella. Keskiarvot huitelivat 7,3 pisteen, 4,9 levypallon ja 3,1 syötön numeraaleissa, Karon väläytellessä kauden aikana pointin kykyjä.

 

Goodbye, Mike.

 

– Karo on tehnyt ison työn kesällä ja lisääntyneet voimatasot sekä vuosi kokemusta näkyvät varmasti kentällä. Karolla on eväitä olla kookas pelinrakentaja ja fyysinen puolustaja, Tupamäki seipäilee.

 

Chrysostom Chukwuma, aka Chuku, aka Chuckster, aka The King Of Chugunda, aka ChukuChukuBowWow, aka Chuck’s Gon’ Give It To Ya, aka Chukulele, IS BACK.

 

Viime kaudella nilkkavammasta kärsinyt Chuku (22v, 190cm) on painanut hurjan kesän ja Monnarin parketilla liitää sen tason gaselli-antilooppi-vesikirppu-hyppykeppieläin, että alta pois. Viime kaudella vain 7 ottelua pelannut Chuku löi muutaman NBA Action TOP 10 -suoritteen Monnarilla, mutta täyteen liitoon ei päästy oikein missään vaiheessa.

 

Kunnossa pysyessään Chuku tulee olemaan yksi Divari-A:n kuumimpia nimiä. Tai okei, kuumin nimi se on jo nyt vierashallien kuuluttajien suussa, mutta ymmärrätte mitä tarkoitan.

 

– Chuku on saanut voimaa ruotoon ja pelin lukeminen parantunut. Seuraava, iso harppaus, vaatii vain ehjänä pysymistä nilkkaleikkauksen jälkeen, Tupamäki ristikkosanailee.

 

Ville ”Hauis” Lehtonen (22v, 185cm) pelasi aivan käsittämätöntä kevättä Pyrinnölle kärsitystä vierastappiosta eteenpäin. Kolmoset jollain 51% tarkkuudella keskelle säkkiä Tampereen reissusta eteenpäin, jatkuvaa eteenpäin menemistä ja aivan pysäyttämätön esitys HBA:ta vastaan vieraskentällä, Villen ollessa paras takapelaaja paikallaolleista taiteenharjoittajista 21 pisteen esityksellään.

 

Harmittavat sairastelut osuivat kuitenkin Villen tielle, mutta kun aika on oikea, Lehtonen räjähtää telineistä irti vinttikoiran lailla ja jatkaa Divari-A:n alistamista ihan normaalisti.

 

– Ville on yksi eniten kehittyneistä JBA:n pelaajista, mutta harmittavat sairastelut pitävät miehen vielä sivussa, Tupamäki aivastelee.

 

JBA:n pelaajavalinnat kaudelle 2018/19:

 

Valtteri Leppänen, Samuli Oja, Jaakko Björk, Timi Puittinen, Anton Kankaanpää, Henry Boyd, Niilo Kärkkäinen, Karo Puittinen, Chrysostom Chukwuma, Ville Lehtonen, Kalle Peltonen.

 

HoNsUn A-poikien kanssa tehtävä yhteistyö mahdollistaa A-poikien esiintymisen JBA:n paidassa kauden aikana.