Ville Virtaharju JBA:n vahvuuteen

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue saa vahvistusta riveihinsä, kun Kuopion Linkin kasvatti ja HoNsUn A-poika kolmatta kauttaan edustava Ville Virtaharju (201cm/18v) liittyy JBA:n spartalaishenkiseen miehistöön.

Jyväskylään jo ensimmäiseksi lukiovuodeksi opiskelemaan, ja HoNsUn paidassa tuolloin U19 1-divisioonaa pelaamaan muuttanut Virtaharju on kuulunut JBA:n harjoitusryhmään jo loppukeväästä lähtien, mutta saalistanut miesten pelien minuuttinsa tähän mennessä Divari-B:n Jyväskylän Weikoista. Weikoissa Kuopion Linkissä koripallon pelaamisen aloittanut Virtaharju on pelannut 13,3 pisteen, 5,3 levypallon ja 1,6 syötön keskiarvoilla.

 

U19 ikäluokan SM-sarjassa Virtaharju on lukeutunut HoNsUn avainhahmoihin 15,4 pisteen, 6,0 levypallon, 1,9 syötön ja 1,3 torjunnan ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

 

– Ville on klassinen ”late bloomer”, kasvanut vielä 18-vuotiaana pituutta ja alkanut ymmärtämään harjoittelun kokonaisvaltaisuuden merkitystä. Villellä on hyvä pallonkäsittely- ja syöttötaito, sekä savolainen ”eipä kannata hötkyillä” -maltti pelitilanteissa, JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki veistelee.

 

– Ville on vasta raapaissut omaa potentiaaliaan ja miehen katto on korkealla, kun jaksaa tehdä kropan kanssa töitä pitkäjänteisesti.

 

Myös Virtaharjua HoNsUn riveissä valmentava, JBA:n apuvalmentaja Toni Nyman, kehuu Virtaharjun harjoittelun jälkeä.

– Ville on erittäin hyvä harjoittelemaan, ja silmiinpistävää harjoittelussa on uteliaisuus uusia asioita kohtaan, kilpailuvietti ja halu tulla paremmaksi joka päivä, Nyman toteaa.

– Villen heittäminen on mennyt valovuoden eteenpäin. Nuoren miehen tulevaisuuden pelipaikka on laiturin tontilla, jonne hän omaa kansainväliset mitat. Kun Villen fysiikkaa sekä puolustamista saadaan vietyä eteenpäin, näen erittäin realistiset mahdollisuudet edetä oikeastaan ihan mihin tahansa.

Ensimmäisessä divariottelussaan Virtaharju pelaa jo tänään, lauantaina 1.12., kun JBA isännöi Korikouvoja Monnarilla kello 15.00. Ville myös laulaa ottelun puoliajalla Despacitoa.