Winslo Barry jr JBA:n korin alle

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue vahvistui vielä yhdellä pelaajalla, kun bahamalaissyntyinen sentteri Winslo Barry jr saapui kotikonnuiltaan takaisin Jyväskylän kauniisiin maisemiin kuluvan viikon alkupuolella. 208-senttinen järkäle aloittaa toisen kautensa Jyväskylän koripalloparketeilla.

JBA:n edustusjoukkue sai pirteästi alkaneeseen alkukauteensa vielä yhdenlaisen piristysruiskeen, kun HoNsU Basketia 1-Divisioonassa viime kaudella edustanut 208-senttinen bahamalaissentteri Winslo Barry jr vahvistaa joukkuetta. Hienosti harjoitusotteluissa esiintynyt Barry kävi oleskelulupa-asioiden takia kotikonnuillaan Bahamalla, josta miehen paluu viivästyi huonojen sääolojen vuoksi.

Viime kaudella HoNsUn paidassa jatkuvasti kehittynyt New Providencen kasvatti Barry nostatti peliaikaansa kevättä kohden ja pelasi tehokasta koripalloa kevätauringon lämmössä. Kauden viimeiset 11 ottelua lähestulkoon tupla-tuplan keskiarvoilla (9,6/10,5) operoinut Barry sai kesän harjoitella JBA:n mukana ja tuo tarvittavaa kokoa joukkueeseen ja samalla varmistaa sen, että jokainen pelaaja pääsee pelaamaan omalle kehityskaarelleen sopivalla pelipaikalla mahdollisimman paljon.

Koko viime kauden keskiarvoikseen Barry kirjautti 7,3 pistettä, 8,2 levypalloa ja 1,0 torjuntaa per ottelu.

– Winslo on tehnyt ihan hirmuisen määrän töitä ja mennyt harppauksin eteenpäin kesän aikana, hehkuttaa JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

– Tulevaisuudessa miehen tavoitteena ovat ammattilaiskentät. Winslo halusi jäädä tänne pelaamaan ja harjoittelemaan, sekä myös opiskelemaan. Pelillisesti Winslo avaa meille uuden ulottuvuuden molempiin päihin kenttää kokonsa ja fyysisen olemuksensa ansiosta, sekä vapauttaa esimerkiksi Luoman Jeren pelaamaan myös nelospaikalla johon suuntaan miestä olisi tarkoituskin kehittää.

Pelaamisen lisäksi Barry aloittaa myös opiskelut Jyväskylässä. Avoimessa yliopistossa alkavat syksyn aikana Intercultural Studies –opinnot, jotka Barry suorittaa kauden aikana. Myös pelaaja itse on innoissaan toisen kautensa aloittamisesta Jyväskylän maisemissa.

– Toisen kauteni aloittaminen Jyväskylässä tuntuu todella hienolta ja päätös oli helppo tehdä. Tunnen, että pelini on mennyt paljon eteenpäin aikanani täällä. Opiskelut ovat myös olennaisessa osassa Jyväskylään jäämistäni, niputtaa 208-senttinen bahamalainen.

– Toisen tutkinnon saaminen, sekä koripallon pelaaminen ja ammattimaisesti harjoitteleminen muistuttavat college-aikojani Texasissa.

Miehen tavoitteet tulevalle kaudelle ovat selvät. Barrylla on myös vahva visio siitä, kuinka pitkälle JBA voi parhaimmillaan yltää keväällä.

– Tavoitteeni tälle kaudelle ovat sekä henkilökohtaisia, että joukkuekohtaisia, toteaa Barry.

– Henkilökohtaisella tasolla pyrin voittamaan oman pelipaikkani vastustajat joka ilta ja kehittymään kauden aikana jatkuvasti. Ja mitä tulee joukkueeseemme, niin tiedän, että meillä on kaikki mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin. Meidän pitää vain toteuttaa joukkueemme pelisysteemiä sekä pelata kovaa ja fiksusti.

Barry tekee ensiesiintymisensä JBA:n paidassa tulevana sunnuntaina, kun Porvoon Tarmo saapuu JBA:n vieraaksi. Ottelu alkaa Monnailla klo 17:00.

HoNsUn A-junioreiden ja JBA:n yhteistyö tiivistyy

HoNsUn A-juniorit jäivät harmittavasti SM-sarjan ulkopuolelle tällä kaudella kivenkovasta karsintalohkostaan. Osittain karsiutumisesta johtuen HoNsUn A-junioreiden sekä Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen yhteistyö tiivistyy entisestään.

A-pojista jo nyt vastuuta JBA:n paidassa ovat saaneet takamies Niilo Kärkkäinen (4,0/1,3/1,0 syöttöä) sekä sisäpelaaja Kalle Peltonen (5,0/5,0/1,0/1,0 torjuntaa). Mukana JBA:n harjoitusvahvuudessa ovat myös laiturit Touko Lahti ja Lauri Jäntti , sekä takamiehet Henry Boyd ja Veeti Amegbedzi. Pojat tulevat harjoittelemaan ja pelaamaan niin JBA:n kuin A-poikienkin kanssa kauden aikana.