Yhdistä koripallo ja opiskelu JBA:ssa

//

Jyväskylä Basketball Academy tarjoaa ammattimaisesta harjoittelusta, korkealla tasolla pelaamisesta sekä opiskeluihin panostamisesta kiinnostuneille pelaajille täydelliset olosuhteet. Jyväskylän monipuoliset opiskelu-, sekä harjoittelumahdollisuudet ja JBA:ssa pelaaminen tarjoavat vertaansa vailla olevan mahdollisuuden koripallon ja opiskelun saumattomaan yhdistämiseen.

Miesten 1-Divisioona A:ssa toista kauttaan pelaava Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue toimii JBA-toiminnan lippulaivana, mutta seura tarjoaa myös akatemiaharjoittelua aamuisin toisen, sekä kolmannen asteen opiskelijoille.

 

Jokaiselle JBA:n toiminnassa mukana olevalle pelaajalle tarjotaan yhteistyössä Jyväskylän Urheiluakatemian kanssa monipuoliset ja kattavat urheilu- ja harjoitusolosuhteet, sekä harjoittelua tukevat palvelut. Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen KIHUn asiantuntijat ovat akatemiaurheilijoiden tukena mm. terveydenhuollossa ja psyykkisessä valmennuksessa. JBA:n päävalmentajan, mm. Korisliigan Salon Vilpasta viisi vuotta valmentaneen Mikko Tupamäen johtama valmennusjohto pitää huolen ensiluokkaisesta lajivalmennuksesta.

 

Jokaiselle pelaajalle suunnitellaan henkilökohtaiset kehityssuunnitelmat yhdessä valmennuksen kanssa ja pelaajien pelillistä sekä urheilullista kehitystä seurataan läpi koko kauden. Ammattimainen harjoittelu, maan kärkipäätä oleva lajivalmennus, korkealla tasolla pelaaminen sekä niitä tukevat palvelut ovat vertaansa vailla oleva ponnahduslauta myös ammattilaiskentille. Esimerkki kansainvälisille parketeille ponnistamisesta on JBA-takamies Valtteri Leppänen, joka esiintyi Suomen U20 maajoukkueen mukana EM-kisoissa kesällä 2017.

 

Jokaiselle toimintaan mukaan tulevalle pelaajalle räätälöidään sopiva harjoitusohjelma ja löydetään sen hetkistä kehitystasoa vastaava harjoitusympäristö ja riittävää haastetta tarjoava peliympäristö. JBA-toiminnassa mukana olevia pelaajia pelaa tällä hetkellä JBA:n edustusjoukkueen lisäksi HoNsUn A-pojissa (SM-sarjan sijalla 3., ASM:n hopeamitalistit kaudelta 2015/16), sekä Miesten 1-Divisioona B:n Jyväskylän Weikoissa ja Äänekosken Huimassa.

 

Kaupungin erityinen etu ovat Hippoksen alueella sijaitsevat harjoituspaikat, jotka ovat aivan yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampusten sekä lukioiden läheisyydessä.

 

JBA pitää huolen myös pelaajien akateemisesta kehityksestä. JBA:n opintojen tukihenkilönä toimivan Jari Laineen avulla JBA on jatkuvassa yhteydessä pelaajien opinahjoihin, jotta koripallon ja koulunkäynnin yhdistäminen luonnistuu vaivattomasti. Toisen asteen tärkeimpänä yhteistyökouluna on Voionmaan Urheilulukio, jossa opiskelee myös muualta kaupunkiin muuttaneita urheilijoita. Jokaiselle pelaajalle tehdään myös akateemisen uran opiskelusuunnitelma, jota seurataan ja jonka avulla urheilijoita tuetaan läpi opintojen.

 

Jyväskylän monipuoliset toisen ja kolmannen asteen opiskelumahdollisuudet tarjoavat urheilijoille mahdollisuuden suuntautua lähes mille tahansa alalle koripallon ulkopuolella tai jopa sen parissa.

Tällä hetkellä JBA:n pelaajia opiskelee Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa ja kauppakorkeakoulussa. Lisäksi Jyväskylän yliopistossa on mahdollista opiskella lukuisia eri aineita humanistis-yhteiskuntatieteellisessä, matemaattis-luonnontieteellisessä, informaatioteknologian sekä kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnissa. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa JBA:n pelaajia opiskelee esimerkiksi urheilumarkkinoinnin alalla. JAMK tarjoaa myös kattavasti muita eri opintolinjoja, mm. liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan (mm. urheilufysioterapeutit), matkailun ja ravitsemuksen sekä tekniikan aloilla.

 

JBA haluaa myös tukea urheilijoita, jotka ovat vasta suunnittelemassa opintojensa jatkamista, järjestämällä mahdollisuuksia valmentautumiskursseille esimerkiksi yliopiston tai ammattikorkeakoulun eri suuntautumisvaihtoehtoihin. JBA tarjoaa myös yhteistyössä eri opistojen kanssa mahdollisuuden jatkaa opintoja, vaikka urheilijalla ei vielä olisi esimerkiksi kolmannen asteen opiskelupaikkaa tai oma akateeminen suuntautuminen olisi vielä selvittämättä.

 

Yhteistyössä Jyväskylän kristillisen opiston kanssa JBA tarjoaa jatko-opintoihin suuntaaville mahdollisuuden suorittaa erilaisia yliopistollisia opintokokonaisuuksia ja Jyväskylän avoimen yliopiston kursseja.

 

– JBA:ssa on hieno mahdollisuus yhdistää opiskelu ja laadukas harjoittelu. Molempiin kannustetaan, eikä kummankaan katsota olevan toiselta jotenkin pois. Harjoittelumahdollisuuksia tarjotaan runsaasti, jotta jokaisella on mahdollisuus kurkottaa kohti omia tavoitteitaan. Kaupunkina Jyväskylä tarjoaa nuorelle ja vähän vanhemmallekin urheilijalle erinomaiset puitteet mennä eteenpäin, kertoo JBA:n edustusjoukkueen luottopelaaja Samuli Oja.

 

– Suosittelen JBA:ta vahvasti sellaiselle ihmiselle, jota kiinnostaa oman itsensä kehittäminen sekä urheilijana, että ihmisenä ylipäänsä. Harjoittelun keskiössä on toki koripalloaiheiset aktiviteetit, mutta toiminnan taustalla piilee myös kokonaisvaltaisempi ajattelu urheilijana kasvamisesta.

 

Lisätiedot: Mikko Tupamäki – 0400 172083 /  mikko.tupamaki@jba.fi