Otteluennakko: JBA vs HBA 8.2. klo 15:00

//

,

JBA kohtaa HBA:n Akatemiaklassikossa torstaina Monnarilla – otteluisäntä Semma Restaurants tarjoaa otteluun ilmaisen sisäänpääsyn kaikille koululaisille, opiskelijoille ja opettajille!


Jyväskylän Basketball Academy kohtaa torstaina Jyväskylän monitoimitalolla Helsingin Basketball Academyn niin kutsutussa Akatemiaklassikossa. Poikkeuksellisesti jo kello 15 alkavaan otteluun on teemaan sopivasti kaikilla opiskelijoilla ja opettajilla vapaa pääsy ja Monnarille odotetaan taas tuvantäydeltä yleisöä. Lisäporkkana saapua peliin on katsojien kesken arvottava Lauri Markkasen signeeraama Susijengin pelipaita.

JBA pääsee pääsee valmistautumaan täydessä iskussa otteluun ja on edellisissä voitokkaissa otteluissaan saanut hyviä tiukkoja vastuksia niin Torpan Pojista kuin sarjan ennakkosuosikki Tapiolan Hongasta. 

10 ottelun voittoputkessa viilettävien jyväskyläisten korintekovastuu on jakautunut laajalle rintamalle. Yli 10 pisteen ottelukohtaisilla keskiarvolla pisteitä on nakuttanut peräti viisi pelaaja: Elmeri Abbey (14,5), Roope Filtness (14,3), Eino Pällijeff (13,3), Niilo Kärkkäinen (10,3) sekä Juuso Salmi (10,1). Takakentältä kaaren takaa tulitukea on antanut muun muassa Elias Särkkä 8,1 pisteen keskiarvollaan. 

– Honka-peli toi hyvää lisälatausta, kun päästiin mittaamaan omaa tekemistä erittäin hyviä pelaajia vastaan. Positiivista oli, että pystyttiin vaikeuksia ja vastoinkäymisiä käsittelemään. Kun on paljon voittanut, niin voi olla vaikeaa kun tuleekin haastavia hetkiä. Edelleen on paljon asioita missä voidaan mennä eteenpäin, JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi.  

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen päävalmentajana useamman vuoden työskennellyt Tupamäki oli tammikuussa mukana tuuraamassa 18-vuotiaiden maajoukkueen valmennuksessa Baltic Sea Cupissa. 18-vuotiaiden maajoukkueen runko koostuu pitkälti HBA:n pelaajista. 

– Joukkue on täynnä lupaavia ja lahjakkaita pelaajia. HBA on kauttaaltaan valtavan urheilullinen ja ulottuva joukkue. 

Helsinkiläisryhmästä löytyy tarkkailemisen arvoisia pelaajia niin korin alta kuin takakentältä. 

– Olavi Suutela on ison pään pelaajista todella monipuolinen pelaaja ja takakentältä Samu Adler on oman ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia Suomessa, Tupamäki vinkkaa.

HBA saapuu Jyväskylään Susijengi-legenda Petteri Koposen komennuksessa

HBA:n palasi maanantaina Yhdysvalloista, missä oli joukkue oli mittaamassa tasoaan turnauksessa lajin synnyinmaassa. 

– Se on pelaajille silmiä avaava altistua amerikkalaiselle koripalloilulle. Pojille on kiva päästä pelaamaan myös oman ikäisiä vastaan, kun Suomessa pelataan itseään vanhempia vastaan. Joukkueet pelaavat Yhdysvalloissa paljon puolen kentän peliä ja ottelun rytmi on hyvin erilaista, HBA:n päävalmentaja Antti Koskelainen kertoo. 

Jos Koskelainen kuvailisi JBA:ta yhdellä adjektiivilla, olisi se nopeus. 

– Sarjan nopeimpia joukkueita ellei nopein. Todella vaikeasti puolustettava joukkue meidän nuorille pelaajille. Saadaan kyllä kamppailla tosissaan, Koskelainen kuvailee. 

Koskelainen on torstaina kiinni koripalloliiton koulutustehtävissä, joten HBA saapuu Jyväskylään Susijengi-legenda Petteri Koposen valmentamana.

Liput täältä: 
https://events.liveto.io/?search=jba

Osallistu Laurin pelipaidan & JBA-tuotteiden arvontaan täällä: https://forms.gle/cQHsx2DsVeD11b9h6 

Lämpimästi tervetuloa!