JBA vs. HNMKY – Gradia State Of Mind

//

,

Oli synkkä ja myrskyinen yö, tai ainakin joku syksyinen ilta, kun Jyväääskylä Basketball Academy pelasi edellisen kerran Miesten A-Divaria Gradian kotiluolassa. Ja heti perään joulukuussa!

Vastaan perjantai-illan huumassa astelee alkuvaikeuksien jälkeen itsensä vaseliiniin voideltuna voittoputkeen sujauttanut Helsingin NMKY. Erityisesti HOS-ryhmittymän pitkä pääty tuplatuplan keskiarvoja kolkuttelevien Roni Vuoren ja Henri Mennanderin johdolla asettaa varmasti tuntuvia haasteita kotijoukkueelle, eikä takakentän moottori Lenni Hervolaa sovi päästää vauhtiin ellei halua tehdä iltapuhteestaan tavattoman vaivalloista ja pitkää.

Kun JBA pelasi edellisen kerran kotipaidat päällä, kairasi Honka kylmän ammattimaisella otteella sarjapisteet Monnarilta. Kun Gradialla on viimeksi pelattu, elokuvateattereissa pyöri Huuliharppukostaja ja kaksipuolinen paahtoleipä oli vasta kehitysvaiheessa.

Parinkymmenen pisteen voitot kahdesta edellisestä vierailla mailla pelatusta ottelusta ottanut Jebalaatio on löytänyt oivan pidon talvinakkeihin ja lähtökohdat otteluun ovat varovaisen positiivismielisen odottavaiset. Haluamme nyt kollektiivisesti muistuttaa kaikkia paikalle saapuvia koripallointoilijoita, että peli alkaa nollanollasta, pallo on pyöreä ja ristodufvamaisesti todeten, vastustaja todennäköisesti yrittää ihan tahallaan tehdä pelistä vaikeaa kotijoukkueelle. Ja se on ikävästi tehty se, mutta sen kanssa on nyt vain elettävä.

Otteluennakko on jatkossa teemoitettu kolmen kategorian ympärille. Yksi nosto, yksi teesi ja yksi pelaaja. Seuraavaan ennakkoon mennessä kaikki on taas unohdettu, mutta nautitaan tästä ajatuskukkasesta sen ajan kun se elää käytännössä.

Samuel L. Jackson: ”I have had it with these monkey-fighting snakes on this Monday-To-Friday plane!” -nosto. Eli asia, joka saa nyt luvan, hitsi sentään, riittää.

Siis, me kaikki tiedämme, että todellisuus on jotain muuta, kuin mitä lähimenneisyyden tarjoama todistusaineisto meille koittaa esittää. Epäitsekkyys johtaa palloralleihin, raimohelmismäiset lapaan tarjoilut antavat välillä mahdollisuudet tuulen voimakkuuden, suunnan ja hajuprofiilin mittailuun.

Huima vs. JBA, 22%.

RaPy vs. JBA, 22%.

Osumisprosentti kaaren takaa on ollut maalipaikkoihin suhteutettuna tolkun ihmisen oikeustajua loukkaava, mutta! Gradian saunamaisen lämpimät seinät, tutut kiintopisteet korin takana ja King Jahvan hodarikojun tuoksu salin kulmassa ovat juuri se, mitä Tohtori Sykerö määräsi. Palloralleja liikkeelle ja Passeli Professionalia ilmaan!

Nukutaan ja mennään eteenpäin” -teesi. Eli asia, jonka parissa ollaan, toivottavasti, ylivoimaisen erinomaisia.

HNMKY:n etukenttä on, kuten todettua, senttimetrejä pullollaan. Aktiiviset ja pitkät raajat korirenkaan lähellä ovat pitäneet vastustajan kahden pisteen yritykset prosenttilukemilla, joka olisi kotijoukkueen näkökulmasta kauden keskiarvoja kehnompi lukema. No, tätähän myö sitten lähdettiin halkomaan äijjien kanssa täällä läppärin takana ja todettiin, että jos tyhjään kenttään pääsee kokeilemaan zedappeja, niin ne on varmaan helpompia yrityksiä kuin mitkään muut.

Tai, no, jos nyt edes organisoimatonta puolustusta vastaan pääsis kokeilemaan korintekotalkoita mahdollisimman useasti. JBA on sarjaykkönen riistoissa ja aktiivinen puolustus sekä jatkuva käsiviidakko pallonkäsittelijän näkökentässä aiheuttaa, useimmiten, irtopalloja ja vaikeita, toivottavasti astetta vapaampiin puolustuslevypalloihin johtavia heittoja. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin päästä kevätlaidunlehmän lailla kirmaamaan kenttää vastustajan puolustuksen vielä kerätessä rivejään sekä henkistä hyvinvointiaan.

So maybe play ägresiv änd äktiv defense today yes.

Päivän Tommi Läntinen. Eli pelaaja, jonka esiintymistä kaikki, siis aivan kaikki, odottavat eniten.

Olispa kotijoukkueella joku täysin rajattoman, lähtökohtaisesti irrationaalisen itseluottamuksen omaava ison pään pelaaja, joka olis valmis vastaamaan helsinkiläisten senaattorien asettamaan haasteeseen. Joku, jonka koko olemus on too cool for school ja jonka puheista vois olettaa pelaajan vetävän Euroliigaa Madridin paidassa point centerinä.

Eikun joo.

Roope ”Filthness” Filtness.

Sama mies.

Parastahan Roopessa on se, että ennen matsia ei mietitä, että onko esimerkiksi triplatupla mahdollinen tilastorivi ja oiskohan tämä se päivä kun lyödään palloa alaspäin vastustajan pahaa-aavistamattomien rimavahtien naamalle. Kysymys on ainoastaan siitä, että blokkien vai syöttöjen kanssa ja ”yhden vai niiden kaikkien”?

Kotiyleisö syttyy Roopelle ja Roope syttyy kotiyleisöstä. Tänään LÄHTEE.

LET’S GOOOOOOOOOOOOOO.

Mitä, missä, milloin?

JBA vs. HNMKY, Gradia Viitaniemen D-sali, 18.30.
Liput → Liveto.io
Etäseuraajat → KorisTV