JBA vs. Kipinä – Episodi 2: Liikkarilla Suhisee

//

,

Välieräsarjan lämminhenkisen avausottelun jälkilämmöillä pidetään edelleen Monnarin lounaskahvilan perunamuuseja syömäkelpoisissa asteissa, mutta siirtäkäämme pikaisesti katseemme kohti maanantai-illan tarunhohtoista Äänekosken Liikuntataloa. Ääntä, tunnelmaa ja sähköä ei varmasti tule välierien toisesta näytöksestä uupumaan.

Jyväskylän päästä voidaan raottaa mysteerin verhoa sen verran, että viikonlopun videosulkeisilla ollaan siirrytty elävästä kuvasta diapositiivien maailmaan. Kuva-arvoitusten määrä on erityisesti amerikkalaiskolmikon kohdalla niin suuri, että diat on numeroinnin sijaan järjestelty aakkosjärjestykseen.

Avausottelun pisterohmun kuvakollaasin loppupuolelle päästessään Head Coach Tupamäki löysi lapsenomaista intoa silmäkulmaansa. Veikeän virneen takaa pääsi kevään taianomaisin lausahdus…

”Noniin! Tässä on nyt, tässä on tämä. Cameron. Dia Z.”

Koko joukkue räjähti raikuviin aplodeihin, kyyhkyset lensivät huoneen läpi, Enska Helimäki löi moottorisahaa käyntiin piirtoheittimen päällä ja bussikuski Mehtonen teki käsilläseisontapunnerruksia ilman paitaa.

Miksi sä olet sellainen kuin sä olet?

LET’S GOOOOOOOOOOOO!!!!!

Kolmen ydinkohdan kautta illan koitokseen.

1. Kuka pysäyttäisi Cameronin?

Avausottelu oli kulkemassa kohti turvallista JBA:n voittoa, kunnes Brian Cameron toi likimain yksin Kipinän 23 pisteen takaa kuuden pisteen iskuetäisyydelle alle neljässä minuutissa. JBA vastasi aikalisältä vahvasti, Cameron kärsi osumasta tai rasituksesta (kokonaisen koripallojoukkueen kantaminen reppuselässä ei ole niinsanotusti kävely puistossa) johtuneen kolhun ja loppuhetket saatiin jyväskyläläisittäin hengittää helpottuneesti.

Tuon neljäminuuttisen aiheuttamat traumat pyörivät kuitenkin jyväskyläläisyleisön mielissä läpi viikonlopun, eikä edes Ilja Saralahden lauantaisauna ollut totutun rentouttava. JBA-lasien läpi katsottuna avausottelu herätti luottamusta kollektiivin voimaan ja kovatempoisen koriksen tehoon. Vauhti ja hurja intensiteetti käy pidemmän päälle raskaaksi isoa pallollista taakkaa kantaville ammattimiehillekin, mikä näkyi avausottelussa tehokkuuden ailahteluna.

MUTTA. Voi jeesus. Päätösjaksolla ainoa ajatus jebalaisten mielissä Cameronin ylittäessä aikaviivan pallon kanssa oli, että onkohan Monnarin vakseilla nippusiteitä riittävästi, että miehen saisi aisoihin.

2. Kaarelta vai korilta?

Avausottelun heittojakauma oli molemmilta joukkueilta geologisesti varsin terveellinen ja sopivan monimuotoinen. JBA osui matsin alkuun kaaren takaa treeniheitoiksi luokiteltavia irrotuksia sen verran, että koko ottelun prosentit pysyivät vakuuttavan korkeina. Kipinä oli pitkään jääkaappikylmä kauempaa, mutta lämpeni loppua kohti.

Kaukoheittäminen on korkeamman varianssinsa takia parhaimmillaan äärimmäinen valttikortti, mutta molemmat joukkueet tiedostavat varmasti sen, että sekin harrastustoiminta helpottuu laittamalla rimalle painetta. Se, miten joukkueet lähtevät tilannetta lähestymään, on varsin mielenkiintoinen taktinen seikka.

Onnistuuko Kipinä selvittämään tiensä paremmin JB:n puolustuksen sisustaan? Löytääkö JBA palloskriinitilanteista saumoja korille asti?

3. Kuka nousee parrasvaloihin?

Pudotuspelisarjojen kohdalla viihdeteollisuuden helpoin KONTENTTImankelointi tapahtuu, tietysti, nostamalla ilmiselvien nimien ohella pisteitä takovia yksilöitä otsikoihin. Ja syyllistymme tässä nyt täysin samaan, koska olemme laiskoja.

Avausottelussa JBA:n paidassa paluun Divari-A kentille tehnyt Elmeri Abbey hurjasteli välittömästi 20 pistettä, mutta se ei varsinaisesti yllättänyt ketään. Tiitus ”Too Much Tiitus” Kuukkanen rämpytteli 18/4/4s, mutta nythän on kevät ja Hakaniemen ranta ja Tiitus elää näistä hetkistä.

NÄYTTÄÄKÖ TOMMI LUOJUS TUPLAHAUKAT? DONCCAACO TEEMU HILTUNEN LIIKKARIN RAUDAT SOLMUUN?

Näitä kysymyksiä suuren yleisön syvissä riveissä kysytään.

Kipinän puolelta Ville ”Willi” Virtaharju on edelleen koko sarjaa mahdollisesti järisyttävä jokerikortti. Sami Mäntymaa saa jenkkikolmikkoon kohdistavan huomion vuoksi kaarelta varmasti irrotuksia ja suurten lukujen laki vihjailee sitä, että 17% osumatarkkuus ei ole pysyvä olosuhde. Sami Marouf heitti runkosarjassa kolmoset 42%, palautuuko sihti kohdalleen kotihallissa?

KAKKOSPELI. KIPINÄ VS. JBA. THE ONE AND ONLY LIIKKARI. KLO 18:30.