Kiitos 2019!

//

Nyt kun vuosi 2019 lähenee loppuaan, on hyvä pysähtyä hetkeksi ja katsoa peruutuspeilistä mitä alueen koripallorintamalla on viimeisen kahdentoista kuukauden aikana tapahtunut. Antti Muurista lainataksemme: eteenpäin on menty!

HoNsU P2005 SM-Kulta

Pitkän tauon jälkeen Keski-Suomessa juhlittiin koripallon SM-kultaa kun HoNsU:n 2005-syntyneet pojat pokkasivat mitalit mykistävän esityksen jälkeen: joukkue ei hävinnyt koko kaudella ainuttakaan ottelua!

Maajoukkue-edustukset & Korisliiga

Lukuisat alueen tyttö-ja poikapelaajat ovat saaneet kutsun maajoukkueleirityksiin ja maaotteluihin edellisen ja kuluvan kauden aikana, onnittelut pelaajille ja kiitos seurajoukkueiden valmentajille pitkäjänteisestä ja laadukkaasta työstä!

JBA:n miesten joukkueesta on lyhyen historiamme aikana jo kolme pelaajaa siirtynyt Korisliigaparketeille ja tälle toivomme jatkoa tietysti myös tulevaisuudessa. Säynätsalon Riennon kasvatti Valtteri Leppänen on pelannut tällä kaudella Korisliigan lisäksi myös europelejä Joensuun Katajan paidassa ja kolmoset ovat uponneet tuttuun tapaan myös isommilla areenoilla.

Harrastajamäärät

Maksuttoman Lauri Markkasen Koriskoulun siivittämänä alueen harrastajamäärät ovat olleet hurjassa kasvussa viimeiset kolme kautta, koko maan mittakaavassa Keski-Suomi on aivan omassa kastissaan kaikilla kasvumittareilla mitattuna. Kiitos tästä kuuluu Koriskoulun loistaville ohjaajille, juniorivalmentajille sekä seuroille: HoNsU, Huima, LU, MU ja SäyRi. Kiitos ja kumarrus myös Koriskoulun yhteistyökumppaneille jotka mahdollistavat koriskoulun maksuttomuuden. Ja kiitos tietysti myös Laurille, parempaa esikuvaa ei voisi toivoa!

Tavoitteemme on tulevaisuudessa tarjota yhä useammalle lapselle mahdollisuus hauskaan liikuntaharrastukseen riippumatta perheen taustasta tai varallisuudesta.

Lauri Markkanen Tournament

Toukokuussa 2019 ensimmäistä kertaa järjestetty Lauri Markkanen Tournament houkutteli kaupunkiin yhteensä 90 joukkuetta ympäri Suomen. Kevään 2020 turnaukseen on jo nyt osallistumisensa vahvistanut yli 100 joukkuetta joten turnauksesta on muodostumassa yksi maamme suurimmista junioriturnauksista. Jyväskylä tarjoaa loistavat puitteet turnauksen järjestämiseen, lyhyet välimatkat pelipaikkojen ja majoitusten välillä saivat paljon kiitosta turnausvierailta.

Nuorten Olympiavalmentaja

Joulukuussa kuultiin mieluisia uutisia kun Olympiakomitea julkisti Nuorten Olympiavalmentajat tulevalle olympiaadille ja JBA:n Mikko Tupamäki oli valittujen joukossa. Valinta kertoo Koripalloliiton ja Olympiakomitean arvostuksesta alueella tehtyä työtä kohtaan ja luo omalta osaltaan uskoa siihen että valitsemamme suunta nuorten pelaajien kehittäjinä on oikea.

Gradia-yhteistyö

Syksyllä 2019 alkanut yhteistyö Gradian kanssa mahdollistaa toisen asteen opiskelun sekä laadukkaan harjoittelun saumattoman yhdistämisen. Yhteistyö onkin herättänyt paljon kiinnostusta myös Keski-Suomen ulkopuolella ja lukuisat lahjakkaat pelaajat ovat hakeutuneet opiskelemaan ja urheilemaan Jyväskylään. Myös ottelutapahtumien siirtäminen Viitaniemeen on ollut ehdottomasti oikea ratkaisu ja yleisö onkin löytänyt hienosti paikalle niin aikuisten kuin junioreidenkin matseihin. Iso kiitos yhteistyöstä sekä ennakkoluulottomasta asenteesta Gradian henkilökunnalle ja päättäjille!

2020

Uudelle vuosikymmenelle hypätään avoimin mielin ja valmiina tekemään entistä enemmän töitä rakastamme lajin sekä lasten ja nuorten liikunnan edistämisen eteen. Liikuntapääkaupunki Jyväskylä ja koko Keski-Suomi tarjoavat tähän loistavat olosuhteet ja liikuntamyönteinen ilmapiiri edesauttaa tavoitteiden toteuttamista. Haluammekin toivottaa kaikille alueen koripalloihmisille ja yhteistyökumppaneillemme loistokasta Uutta Vuotta 2020!


#parempihuomenna